SBC hjælper iværksættere til en god start

20/02/2018

Som iværksætter kan faglig sparring og inspiration være afgørende for hvordan man udvikler sin virksomhed i forhold til konkrete udfordringer. SBC får ofte spørgsmål om hvad man skal være opmærksom på før man starter op, hvilke muligheder man har som iværksætter osv.

Drømmer du om at starte egen virksomhed og vil du gerne have et råd med på vejen fra nogle, der allerede er sprunget ud som iværksættere, så læs vores interview med Paju.gl.

 

Hvordan kom i på ideen Paju.gl?

Jens-Christian: Jeg har længe haft en drøm om at skulle starte en virksomhed op. Men i slutningen af 2016, så besluttede vi at vi gerne ville realisere ideen om Paju.gl, sammen med min bedste ven Nicolai.

 

Hvordan har I realiseret jeres virksomhedsidé?

Jens-Christian: Der skulle en masse research til at undersøge hvordan vi kunne realisere vores virksomhedsidé, hvor jeg også fik skrevet sammen med Jesper Buch, grundlægger af Just Eat. Han har været en stor hjælp til at vi også kunne se hvordan vi skulle realisere vores virksomhedsidé.

Nicolai: Vi har også brugt mange aftener til at planlægge hvordan vi skulle starte det op. Det startede med at vi legede lidt med ideen og hvordan vi kunne få det op at køre, til vi rent faktisk sprang ud i det og tog fat i de forskellige, som vi skulle arbejde med for at realisere ideen. Her fik vi også snakket med Brugsen, som i dag er vores samarbejdspartner.

SBC har været en stor hjælp til f.eks. klippekortansøgning og produktudviklingsstøtte. De var med til at fortælle os om de muligheder. Men også de mange kurser SBC har arrangeret, dem har vi også fået en masse redskaber fra til at styrke vores virksomhed.

 

Hvordan ser jeres hverdag ud i dag?

Nicolai: Vi har allerede bestillinger fra tidlig morgen af, så vi har travlt fra vi åbner kl. 9 om morgen til vi lukker kl. 21 om aftenen. Vi har travlt med bestillinger og leveringer af varer. Det kører rigtig godt.

 

Har der været nogle udfordringer i processen?

Jens-Christian: Der er nogle forretningsaftaler, der ikke rigtig er kommet i hus, som også var med til at udskyde vores proces i realiseringen af vores virksomhed.

 

Hvad er det bedste ved at være iværksætter?

Nicolai: For 1 år siden så sad vi og kun legede med ideen, til i dag at vi har fået det op at køre og har fået en masse kunder, det er fedt! - At noget jeg har skabt sammen med min bedste ven er gået hen og blevet til et succes.

Jens-Christian: Det fede er også at alle dage ikke er de samme, en ny dag på arbejde er altid spændende, fordi den altid byder på noget nyt. Og det, at vi er vores egen leder i vores egen virksomhed.

 

Har I nogle gode råd til andre iværksættere?

Jens-Christian: Man skal bare springe ud i det.

Nicolai: Man skal bare turde at springe ud i det, for alt nyt kan godt være skræmmende. Men man skal også være god til at opsøge hjælp, tage imod gode råd og være åben for at fortælle om ens idé til andre, som man kan få hjælp af.

Jens-Christian: Vi har haft mange mennesker til at guide os igennem vores realisering af vores virksomhed, vi har fået en masse gode råd og konstruktiv kritik. Også har vi bare taget imod disse og lært af dem.

Er du klar til at springe ud som iværksætter? SBC er klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for sparring til netop dine idéer!

 

 

Relaterede nyheder

Søg på siden