Erhvervslivet har brug for en længere landingsbane

19/06/2018

Nuuk skal have en landingsbane på 2200 meter, hvis Grønland skal udvikle sit erhvervsliv. Den holdning kommer fra SBC’s arbejde med erhvervsudvikling, hvor en ny og større lufthavn vil give store vækstpotentialer – specielt inden for turisme.

”Vi arbejder løbende med flere projekter, som skal starte og udnytte nye muligheder for økonomisk vækst. Vores erfaring og tætte samarbejde med erhvervslivet og udenlandske selskaber viser, at en lang landingsbane i Nuuk vil bringe helt nye muligheder for at tjene penge i samfundet,” forklarer Rune Fridorff-Hansen, direktør i Sermersooq Business Council.

Udover at være erhvervsråd driver SBC destinationsorganisationen Colourful Nuuk. Erhvervsrådet er overbevist om, at Nuuk, som arktisk hovedstad, fortsat kan være vækstmotor, som vil smitte positivt af på andre byer i landet.

 

Kombinationsrejser

Hos rejseagenter og -bureauer er der klar tale – de ønsker en større lufthavn i Nuuk. Igennem de seneste to år har mere end 60 forskellige udenlandske rejsebureauer efterspurgt SBC om en international lufthavn i Nuuk for at kunne sælge flere rejser til Grønland. Rejser, som også har til formål at kombinere destinationer. Stine Selmer Andersen, erhvervsrådgiver i turisme i SBC, forklarer:

 ”De her rejseagenter har besøgt rigtig mange destinationer i verden og i Grønland. Deres ærlige råd til os er: brug Nuuk som gateway til resten af Grønland. Som de ser det, er Grønlands styrke nemlig, at regionerne er meget forskellige. Får vi en international lufthavn i Nuuk, åbnes Grønland på en ny måde, som hele landet vil nyde godt af - fordi flere turister lægger penge mere end ét sted.”

 

Nye kundegrupper og internationale investeringer

Udover en stigning i turisternes forbrug, åbner nye lufthavne med større fly også op for nye kundegrupper, som hidtil har været begrænset af de små Dash8 fly. 

”Større fly vil åbne op for flere at flere passagerer kan rejse sammen. De rejser er ikke er mulige nu , fordi gruppen ikke kan flyve samlet. Kan vi åbne op for den type nicherejser, står internationale investorer allerede nu klar til at poste penge i lokale turismeprojekter. Norske Hurtigruten har for eksempel allerede offentligt tilkendegivet sin interesse for store investeringer.” fortsætter Stine Selmer Andersen.

Men investeringerne afhængige af, at de nye lufthavne bliver i gang sat hurtigt. 

”Vi er i hård konkurrence med hele verden om at tiltrække turister. Det er nødvendigt, at vi sender et klart signal til de investeringsklare virksomheder om, at de skal tage os med i deres langsigtede destinationsplanlægning allerede nu. Det gør vi kun ved at rykke hurtigt på de nye lufthavnsbyggerier,” uddyber Rune Fridorff-Hansen, direktør i Sermersooq Business Council.

Relaterede nyheder

Søg på siden